محل تبلیغات شما

در دعوای مطالبه خسارت از دولت، ابتدا خواهان باید به دیوان عدالت اداری مراجعه نماید و پس از تصدیق تخلف دولت از حدود مقررات برای تعیین میزان خسارت به دادگاه عمومی حقوقی دادخواست بدهد.
 

تاریخ رای نهایی: 1391/06/15          شماره رای نهایی: 9109970220800629 

رای بدوی


درخصوص دعوی آقای (ف.م.) فرزند (ک.) به طرفیت 1- ادارۀ و آقایان 2- (ع. ص.)، 3- (ش. الف.)، 4-(ع. د.) 5- (الف.ی) به خواسته مطالبه پرداخت ضرر و زیان ناشی از اقدام غیر قانونی، مبنی بر لحاظ ننمودن سنوات ارفاقی به مدت 3 سال و 9ماه و عدم پرداخت پاداش پایان خدمت معادل زمان مذکور به مبلغ 000/000/51 ریال با احتساب خسارات دادرسی و تأخیر تأدیه از مورخ 1/8/1390 به شرح متن دادخواست تسلیمی صرف نظر از دفاع تعدادی از خواندگان خاصه خوانده اول و ایرادات شکلی مطروح، اولاً؛ باعنایت به اینکه خواسته خواهان ناظر بر روابط اداری وکارمندی با ادارۀ متبوع و دولت می باشد، لذا دعوی متوجه خواندگان دوم الی پنجم نمی باشد، با استناد به بند4 ماده 84 و ماده89 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی، قرار رد دعوای خواهان نسبت به خواندگان دوم الی پنجم صادر می-گردد، ثانیاً؛ با التفات به اینکه تعیین میزان خسارت وارده از ناحیه مؤسسات و اشخاص مذکور در بندهای 1و2 ماده 13 قانون دیوان عدالت اداری، پس از تصدیق دیوان به عهده دادگاه عمومی است و مادامی که تصدیق مذکور توسط خواهان اخذ نگردیده باشد، طرح دعوی مطالبه خسارت وارده از اقدامات مؤسسه مذکور، قابلیت اجابت ندارد؛ لذا با استناد به تبصره 1 ماده 13 قانون دیوان عدالت اداری و ماده 2 قانون صدرالذکر قرار رد دعوی خواهان نسبت به خوانده اول صادر می گردد. قرار صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر در دادگاه تجدید نظر استان تهران است.
رئیس شعبۀ 5 دادگاه حقوقی عمومی تهران - قاسم پور


رای دادگاه تجدید نظر


دادنامه تجدیدنظرخواسته به شماره 0085-5/2/91 صادره از شعبۀ5 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به صدور قرارهای رد دعوای خواهان با خواسته مطالبه [و] پرداخت ضرر و زیان ناشی از اقدام غیر قانونی مبنی بر لحاظ ننمودن سنوات ارفاقی  به مدت سه سال و نُه ماه و عدم پرداخت پاداش پایان خدمت با احتساب خسارات دادرسی و تأخیر تأدیه اشعار دارد مطابق موازین قانونی و مدارک ابرازی و محتویات پرونده می باشد و مفاد لایحه تجدیدنظرخواه نیز به نحوی نیست که خدشه ای بر آن وارد سازد و یا موجب بی اعتباری آن شود و بر نحوۀ رسیدگی و استنباط دادگاه نخستین، منقصت قانونی مترتّب نیست و دعوا فاقد وصف ترافعی می باشد. بنابراین دادگاه، تجدیدنظرخواهی را وارد ندانسته، به استناد ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، دادنامه تجدیدنظرخواسته را تأیید می نماید. رأی دادگاه قطعی است.

بانک داده آرای پژوهشگاه قوه قضاییه

http://khesaarat.blogfa.com

 

سقف تعهد صندوق تأمین خسارات بدنی

صلاحیت دادگاه های عمومی و دیوان عدالت اداری در دعوای مطالبه خسارت از دولت

میزان مسئولیت در صورت تعدد اسباب

دادگاه ,عمومی ,خواهان ,دیوان ,ماده ,خسارت ,دیوان عدالت ,عدالت اداری ,عمومی و ,پس از ,دادگاه عمومی ,دیوان عدالت اداری ,پرداخت پاداش پایان ,احتساب خسارات دادرسی ,قانون دیوان عدالت

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها